Eiwit is goed

Eiwit is goed

In heel veel voeding zit eiwit (proteïne). Eiwit is in principe een bouwstof. Indien er voor het lichaam geen andere energiebron voorhanden is fungeert eiwit als een brandstof. Eiwit levert in de eerste plaats aminozuren. En aminozuren zijn de bouwstenen voor de cellen en weefsels in ons lichaam (zoals huid, spieren, botten en bloed).

Het eiwit wat in onze voeding voorkomt wordt verdeeld in twee soorten, namelijk plantaardig eiwit (zoals in brood, noten, bonen en linzen) en dierlijk eiwit (zoals in vlees, vis, gevogelte, melk, kaas en eieren).

De herkomst van eiwit is voor een mens niet zo belangrijk, tenzij je vegetariër of veganist bent. De kwaliteit van eiwit is echter wel belangrijk. Over het algemeen genomen kun je stellen dat dierlijke eiwitten beter van kwaliteit zijn dan plantaardige eiwitten. In de supermarkt vind je overigens tegenwoordig veel voedingsmiddelen die een goed alternatief bieden voor dierlijke eiwitten.


Belangrijk om te weten over eiwit is:

• Eiwitten zijn gezond voor de opbouw van ons lichaam
• Eiwitten werken verzadigend
• In Nederland krijgt iedereen in het algemeen voldoende eiwitten binnen.


Het Calorieënboekje?

De belangrijkste voordelen van het Calorieënboekje

Bespaar calorieën

Als je goed op de informatie let op elke verpakking kun je wel 10% tot 20% aan calorieën besparen per dag!

Onderbouwd voedingstabel

Naast nuttige en leuke weetjes over calorieën, bevat het boekje ook een lijst met meer dan 2200 producten. Juist deze lijst geeft je een goed overzicht hoeveel calorieën, eiwitten, koolhydraten, vetten, vezels en natrium onze voedingsmiddelen bevatten en maakt het bewust eten een stuk makkelijker

Veel alternatieven

Soms is het lekker om te snacken of te snoepen. Dit boekje laat je zien dat je heel simpel alternatieven kunt vinden voor de minder gezonde producten.

Wanneer ben je te zwaar?

Iedereen heeft energie nodig. Je hebt energie nodig om dingen te kunnen doen zoals lopen, fietsen, sporten, maar uiteraard ook om activiteiten te doen die in eerste instantie niet zoveel energie lijken te vragen zoals pra-ten, horen en ook denken. Of ons lichaam nu stationair draait of op volle toeren: zonder energie draait niets!

Klanten over ons

Gebaseerd op onafhankelijke beoordelingen geeft iedereen aan PersonalShape aan te bevelen aan vrienden en bekenden.


bekijk alle beoordelingen

Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief