Wat is ADH?

(Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid)

DH (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid)

Het lichaam en de geest moeten presteren en daarom heeft het menselijk lichaam een bepaalde hoeveelheid energie nodig. De energiebehoefte per dag verschilt per persoon. Het calorieverbruik is afhankelijk van het geslacht, de leeftijd, het gewicht en de inspanning (zowel duur als zwaarte) die we per dag leveren. Dat betekent dat vrouwen een andere dagelijkseenergie behoefte hebben dan mannen. En kinderen die bezig zijn met spelen, leren en opgroeien hebben veel meer behoefte aan energie, vitamines en mineralen dan iemand die een kantoorbaan heeft en uitgegroeid is.

Op basis van die persoonlijke kenmerken is er een tijdje geleden een richtlijn ontworpen (door een Europese commissie) speciaal voor vitamines en mineralen die we kennen als ‘Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheden’, ofwel kortweg ADH genoemd.Let wel op: het zijn richtlijnen en schattingen van de behoeften van de verschillende leeftijdsgroepen bij vrouwen en mannen. Een veelgehoord misverstand is dat de ADH de minimale behoefte is. Dat klopt echter niet. Het zijn gemiddelden.

Als je klachten hebt en vermoedt dat dat komt door een gebrek aan bepaalde vitaminen, mineralen of andere bouwstoffen is het raadzaam om een huisarts of andere specialist te raadplegen. Ga niet zo maar experimenteren.


Het Calorieënboekje?

De belangrijkste voordelen van het Calorieënboekje

Bespaar calorieën

Als je goed op de informatie let op elke verpakking kun je wel 10% tot 20% aan calorieën besparen per dag!

Onderbouwd voedingstabel

Naast nuttige en leuke weetjes over calorieën, bevat het boekje ook een lijst met meer dan 2200 producten. Juist deze lijst geeft je een goed overzicht hoeveel calorieën, eiwitten, koolhydraten, vetten, vezels en natrium onze voedingsmiddelen bevatten en maakt het bewust eten een stuk makkelijker

Veel alternatieven

Soms is het lekker om te snacken of te snoepen. Dit boekje laat je zien dat je heel simpel alternatieven kunt vinden voor de minder gezonde producten.

Wanneer ben je te zwaar?

Iedereen heeft energie nodig. Je hebt energie nodig om dingen te kunnen doen zoals lopen, fietsen, sporten, maar uiteraard ook om activiteiten te doen die in eerste instantie niet zoveel energie lijken te vragen zoals pra-ten, horen en ook denken. Of ons lichaam nu stationair draait of op volle toeren: zonder energie draait niets!

Klanten over ons

Gebaseerd op onafhankelijke beoordelingen geeft iedereen aan PersonalShape aan te bevelen aan vrienden en bekenden.


bekijk alle beoordelingen

Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief