Wat is BMI?

(Body Mass Index)

BMI (Body Mass Index)

De BMI meet de verhouding tussen lichaamslengte en lichaamsgewicht. De BMI wordt berekend door je gewicht in kilo’s te delen door je lengte in het kwadraat. Als je bijvoorbeeld 80 kilo weegt en je lengte is 1,80 meter, dan is de formule: 80/1,802. De uitkomst is een BMI van 24,7 en dat is prima!

Internationaal zijn de volgende afspraken over BMI waarden gemaakt:

Minder dan 18,5 punten: Je bent te mager. Probeer wat gewicht bij te winnen, maar doe dit door gezond te eten. Een te laag gewicht zorgt vaak voor minder weerstand tegen ziektes en meer kans op infecties.

18,5-24,9 punten: Je hebt een normaal en gezond gewicht. Gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging (minstens 30 minuten per dag) zullen ervoor zorgen dat je dit gewicht blijft behouden.

25,0-29,9 punten: Je vertoont overgewicht. Om je gewicht niet te doen toenemen, moet je je eetgewoonten aanpassen en meer bewegen (minstens 30 minuten per dag).

30,0-39,9 punten: Je lijdt aan obesitas. Dit levert een belangrijk risico op voor je gezondheid. Een gewichtsvermindering van 5-10 procent levert al een duidelijke gezondheidswinst op.


Doe Hier de BMI test

Het Calorieënboekje?

De belangrijkste voordelen van het Calorieënboekje

Bespaar calorieën

Als je goed op de informatie let op elke verpakking kun je wel 10% tot 20% aan calorieën besparen per dag!

Onderbouwd voedingstabel

Naast nuttige en leuke weetjes over calorieën, bevat het boekje ook een lijst met meer dan 2200 producten. Juist deze lijst geeft je een goed overzicht hoeveel calorieën, eiwitten, koolhydraten, vetten, vezels en natrium onze voedingsmiddelen bevatten en maakt het bewust eten een stuk makkelijker

Veel alternatieven

Soms is het lekker om te snacken of te snoepen. Dit boekje laat je zien dat je heel simpel alternatieven kunt vinden voor de minder gezonde producten.

Wanneer ben je te zwaar?

Iedereen heeft energie nodig. Je hebt energie nodig om dingen te kunnen doen zoals lopen, fietsen, sporten, maar uiteraard ook om activiteiten te doen die in eerste instantie niet zoveel energie lijken te vragen zoals pra-ten, horen en ook denken. Of ons lichaam nu stationair draait of op volle toeren: zonder energie draait niets!

Klanten over ons

Gebaseerd op onafhankelijke beoordelingen geeft iedereen aan PersonalShape aan te bevelen aan vrienden en bekenden.


bekijk alle beoordelingen

Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief